Kako uspješno učiti engleski jezik?

Kako uspješno učiti engleski jezik?

Ovo je pitanje koje si postavljaju milijuni ljudi diljem svijeta u želji da nauče engleski jezik kao strani jezik.

Bez obzira uči li se u grupi ili individualno, postoje određene stvari koje svatko može učiniti da bi bio uspješniji u učenju. Evo nekih savjeta koje svatko tko uči strani jezik treba imati na umu:

1) Morate željeti naučiti jezik
Jedna od najvažnijih stvari je doista željeti naučiti jezik. Nema te knjige, profesora i savjeta koji vas može natjerati na nešto što ne želite, a uz pravu želju može se napraviti jako puno.

2) Otkrijte što vas motivira
Bez obzira učite li engleski jezik da biste mogli putovati po svijetu ili vam treba zbog posla, morate razumjeti što vas motivira i to koristiti kao poticaj.

3) Postavite si ciljeve
Nije dobro imati općenito cilj kao: «Želim naučiti engleski jezik.»Treba biti konkretnije kao: želim poboljšati vokabular, izgovor ili nešto treće. Na taj način ćete lakše pratiti svoju postignuće i biti motiviraniji za nastavak učenja.

4) Morate vježbati
Ovo je jedan od najvažnijih savjeta. Uz redovitu nastavu potrebno je odvojiti dio slobodnog vremena za vježbanje. Kod vježbanja možete čitati englesku literaturu, gledati filmove, slušati glazbu, raditi gramatičke zadatke i još puno toga,ali što god radite dobro je. Što više vježbate, manje ćete griješiti i vremenom ćete postići zadani cilj.

5) Redovito učite
Ako želite naučiti strani jezik morate si odrediti prioritete. Učenje nije nešto što bi trebalo raditi tu i tamo, nego redovito, svaki dan. Uz svakodnevno učenje više se pamti, lakše se zadržava naučeno i osjećate se bolje, svjesni da ste svakodnevno sve bliže cilju.

6) Učinite učenje ugodnim
Kad vam je ugodno i zabavno, puno lakše se pamti i uči. Čitajte viceve i igrajte igrice ma koliko vam se to činilo djetinjastim.

Iako nema sigurnog recepta kako učiti, ovi mali savjeti mogu itekako pomoći u učenju engleskog jezika te ga treba učiniti djelotvornim, lakšim i zabavnijim.

Možda Vas zanima

Učenje stranih jezika u odrasloj dobi
Književnost u nastavi stranih jezika
Poučavanje kulture u nastavi engleskog jezika

o Autoru

admin

(1) Komentar

  1. fikret
    20. Listopad 2015 at 06:38

    super ok

Komentiraj