Back to top
Adhoc
Novosti

Učenje stranih jezika u doba pandemije

Učenje stranih jezika u doba pandemije

Škole stranih jezika u doba pandemije

Važnost učenja stranih jezika u današnje je vrijeme izraženija nego ikad prije. Ne radi se samo o mogućnosti zapošljavanja i studija u inozemstvu, komunikaciji s turistima ili razgovoru s prijateljem iz inozemstva. Poznavanje stranih jezika čini nas kompetentnijim sudionicima u informacijskom društvu, pomaže u razumijevanju kulture drugog naroda, omogućava da se lakše poistovjetimo s likovima iz serije ili knjige, a govori se i o mogućoj prevenciji demencije kod osoba koje govore strane jezike.

Nakon prvotnog šoka, straha i kratkog navikavanja na novi način života uzrokovan pandemijom, mnogi ljudi koji sada provode više vremena kod kuće imaju priliku više vremena posvetiti radu na sebi. I dok se dokumentarcima, knjigama i trčanju u načelu možete uvijek posvetiti ako imate dovoljno volje, učenje stranog jezika možda teško zamišljate bez odlaska u školu i rada u učionici. No škole stranih jezika i u doba pandemije koronavirusa organiziraju nastavu za svoje polaznike – u virtualnim učionicama. S obzirom na rašireno korištenje interneta i dostupnost brojnih platformi za online komunikaciju, takva se nastava može odvijati bez ikakvih poteškoća.

Učenje stranog jezika kod kuće
Učenje stranog jezika kod kuće

Nastava stranog jezika online

Platforme za online komunikaciju omogućuju organizaciju kako individualne tako i grupne nastave stranih jezika.

Polaznici se putem interneta spajaju na odgovarajuću platformu, gdje mogu pratiti predavanje te vidjeti i čuti svoje kolege i predavača. Osim toga, predavač s njima može podijeliti svoj ekran i na njemu ispisati nove riječi ili gramatička pravila. Ispisivanje materijala i CD-ove sa slušnim zadacima zamijenili su digitalni materijali i mp3 snimke. Moguće je i dijeljenje teksta/riješenih zadataka s predavačem i kolegama, tako da svi mogu vidjeti uratke i ideje drugih polaznika. Nastava je jednako interaktivna kao i nastava u učionici te sadrži sve sastavnice klasične nastave (govor, slušanje, pisanje, čitanje). Polaznici na svojim računalima mogu pristupiti online rječnicima pa su pri rješavanju zadataka i pisanju tekstova još kreativniji. Jedino što kod takve nastave izostaje jest šaputanje s kolegom iz klupe, što i nije nužno negativna stvar.

Nastava stranog jezika online
Nastava stranog jezika online

Na interaktivnoj nastavi stranog jezika možete sudjelovati iz udobnosti svog doma, a u slučaju kašnjenja ili nagle gladi tijekom tečaja uvijek se možete izvući na poteškoće s internetskom vezom, no nemojte postati prekreativni!

Nastava stranog jezika u Ad Hoc – Centru

Nastava stranog jezika u Ad Hoc – Centru održava se online za sve vrste tečajeva. Moguće je pohađati tečajeve općeg i specijaliziranog jezika te grupne i individualne tečajeve.

Grupni tečajevi općeg i specijaliziranog jezika održavaju se preko interaktivne online platforme prema dogovorenom rasporedu. Nema unaprijed snimljenih predavanja koja treba pratiti, već polaznici u terminu svog tečaja uživo sudjeluju na nastavi i na interaktivan način svladavaju gradivo svog stupnja, uz puno komunikacijskih vježbi i konverzacije.

Individualna nastava nešto je fleksibilniji vid nastave što se tiče termina održavanja, intenziteta i programa nastave, što znači da se može prilagoditi željama, potrebama i mogućnostima svakog polaznika. Individualna nastava može se raditi po našim redovnim nastavnim programima, a može biti i prilagođena polazniku (konverzacija, usko specijalizirani vokabular, priprema za međunarodne ispite, pregled gramatike, refreshment course, priprema za razgovore za posao i sl.).

Nastava stranog jezika u Ad Hoc – Centru
Nastava stranog jezika u Ad Hoc – Centru

Zakoračite i vi u svijet digitalnog obrazovanja i pridružite nam se iz udobnosti svog doma!

 

Detaljne informacije o tečajevima u Ad Hoc – Centru možete pronaći ovdje te nam se možete obratiti putem kontakata u nastavku:

Ured u Zagrebu

e-pošta: prijevodi@adhoc.hr

broj telefona: 01/580 04 88

adresa: Draškovićeva 4a, Zagreb

Ured u Osijeku

e-pošta: adhoc@adhoc.hr

broj telefona: 031/215 500

adresa: S. Radića 12, Osijek

22+ YEARS

Zašto Ad Hoc?

S vama
22 +
godina s vama
Jezici
30 +
svjetskih jezika
Projekti
3000 +
projekata godišnje
Zadovoljstvo
10000 +
zadovoljnih klijenata